Rijlessen

Waarom Autorijschool Hoorn?

 Je mag bij het kiezen van een rijschool best kritisch zijn. Een autorijopleiding volg je immers maar één keer in je leven. Hierbij onze voordelen:

  • Gratis proefles
  • Zeer scherpe lesprijzen ( vanaf €38 p/u )
  • Hoog slagingspercentage van 81%
  • Lessen in de nieuwste sportieve en comfortabele Vw Golf  Gtd
  • Zeer effectieve lesmethodes
  • Goed gekwalificeerde instructeur
  • Eigen rij-instructeur

Gratis proefles, zonder dat je ergens aan vastzit

Als je je aanmeldt om bij onze rijschool te beginnen met de rijopleiding, nemen wij altijd eerst een intake af. Dit is een eerste gratis proefles en aan de hand daarvan neemt de instructeur waar of je al vaardigheden bezit en hoe snel je nieuwe vaardigheden aanleert. Aan het einde van de intake bespreek je samen met de instructeur wat je allemaal kan verwachten tijdens de rijopleding, wat de mogelijkheden zijn m.b.t. een lespakket, hoeveel lessen je het beste kunt nemen en wat het je uiteindelijk gaat kosten.

Vaste Rijinstructeur

Bij ons krijg je tijdens je rijlessen een vaste instructeur en een vaste lesauto, totdat je geslaagd bent voor je rijbewijs. Dit zorgt voor meer rust en bevordert de voortgang van je rijopleiding. Je hoeft dus niet steeds weer te wennen aan een andere instructeur of een andere lesauto waarbij de koppeling steeds weer anders aanvoelt.

Tussentijdse toets (TTT)

Tijdens je praktijkopleiding kun je ervoor kiezen om een TTT af te leggen. Een TTT is een rijtest die net zo verloopt als het praktijkexamen. Het is een goede gelegenheid om aan het praktijkexamen te wennen en eventuele nervositeit weg te nemen. Na afloop van de toets krijg je van de examinator advies mee over de examenonderdelen die wel of niet goed gingen. Tijdens de toets kun je ook vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoevres, deze hoef je dan tijdens je eerstvolgende examen niet meer te doen. Onderzoek van het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans met een afgelegde TTT toets met 20% kan toenemen.

Instructiekaart

Alle leerlingen krijgen van ons een instructiekaart. Op deze kaart houdt de instructeur jouw vorderingen bij, zodat je kunt zien wat er nog behandeld en of verbeterd moet worden. Alle lessen zijn opgebouwd in een logische volgorde (van makkelijk naar moeilijk).

Hoogste kwaliteit voor de laagste prijs

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, dat is onze motto. Zo kun je bij ons al rijlessen vanaf €38 p/u. Met een slagingsercentage can 75% behoren wij tot 1 van de beste rijscholen van Hoorn. Bij rijscholen met een vergelijkbare slagingspercentage betaal je gemiddeld rond de € 44 p/u

Meteen beginnen met lessen

Er zijn rijscholen waar je pas over een maand kan beginnen met lessen. Bij Rijschool Hoorn maken we tijd voor je vrij, je kunt direct beginnen met rijlessen.

Gratis Proefles? Bel ons : 06 23 03 67 51 of vul het aanmeldformulier in.

Praktijkexamen

In het CBR examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt en controleert je identiteitsbewijs. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controle handelingen uit te voeren aan de examenauto. Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag nabij kruispunten en de bijzondere manoevres. Tijdens het examen rij je een gedeelte - zo'n tien tot vijftien minuten - zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de TTT een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoevres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Direct na afloop vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag.